L`ESTADA DE TIRALLONGUES A PISA A REGIO7


Manresa, 27 juny.2008.
Així és com la premsa local de Manresa ha informat de l' estada de Tirallongues a Pisa



Castells manresans a Pisa.
La colla Tirallongues promou la cultura catalana a Itàlia.

MARINA CASAS
Manresa

Les colles castelleres Tirallon­gues de Manresa i Margeners de Guissona han viatjat a Itàlia du­rant 5 dies per tal de difondre la cultura catalana i ensenyar al po­ble italià alguns déls seus millors castells.
Les dues colles van dur a terme a Pisa la seva primera actuació fo­ra de les terres catalanes. Així, so­ta el calorós sol de la Toscana i just davant la torre de Pisa (a la plaça Miracoli), els Tirallongues van començar forts amb un 3 de 7 que, malgrat que estava una mica obert, va poder ser finalment des­carregat. Seguidament van realit­zar e1 4 de 7 Aquest va resultar ser el castell més dificultós de tot el viatge i molts van patir per por que només quedés com a carre­gat. El castell va estar estabilitzat fins que va pujar l'anxaneta i un dels segons va començar a agafar una estranya postura que feia que tot el castell es veiés en perill. Fi­nalment, però, la pinya va aconse­guir frenar-ho i, amb l'ai al cor de tots els presents, es va poder des­carregar. Per acabar van tancar l'actuació amb un pilar de 5 aixe­cat per sota, el primer que la colla feia aquesta temporada i des de feia molt temps. Va poder ser re­alitzat amb treball per part de la pinya, però sense cap compli­cació.


Després de dinar i re­cuperar forces van realitzar la segona actua­ció als jardins del costat '' de la torre. Allí van des­carregar, en primer lloc, un modest 4 de 6 amb agulla. Tot seguit van fer e1 3 de 7 del matí, encara que amb algun canvi en el tronc, cosa que va aju­dar el castell a estar més equili­brat. El següent castell va ser una torre de 6 que, degut a la manca de quarts, el seu tronc va ser cons­tituït per terços i canalla propis de la torre de 7. Ja per últim, vanbrealitzar 2 pilars de 4 simultanis, en els quals van lluir una pancarta amb la paraula Catalunya en un pilar i una senyera en l'altre. Els Màrgeners també van fer una bo­na actuació.


Durant les dues actuacions, els castellers van aconseguir que al­guns italians agosarats anessin a
fer pinya i s'integressin al grup, veient els cas­tells des d'un altre puntde vista. L'endemà van despla­çar-se altre cop cap a Pisa, on, en aquesta ocasió, van actuar de bon matí a la plaça del Cavalieri. Els Tirallongues van començar amb un altre 3 de 7 que no va te­nir cap problema. A continuació van realitzar un 5 de 6, que només va poder quedar en intent descar­regat, pel fet que els dosos queda­ven massa oberts. Tot seguit van alçar un 4 de 6 de germanor amb
els Margeners que, tot i no haver estat practicat, va poder descarre­gar-se sense complicacions. Final­ment, els manresans van acabar l'actuació amb un pilar de 5, que va quedar quiet durant la seva execució.
Entre castell i castell, la colla ge­gantes també va exhibir-se al po­ble italià. Aquesta va aprofitar uns instants en què l'ambulància va haver de marxar a causa d'un petit incident i els castells van ha­ver d'esperar-se fins que tornés. Acabada la tercera actuació del viatge, les colles van desplaçar-se altre cop fins a Civitavecchia, on van dur a terme l'última actuació, just davant la platja. En aquest úl­tim acte, els Tirallongues van fer un 4 de 6 amb agulla, castell que no va poder ser descarregat fins al segon intent pel mateix problema que van tenir amb el 5 de 6: 1'0bertura dels dosos. Seguidament van alçar un 3 de 7.


©- Regio7 Manresa.

No hay comentarios: