PREPERANT LA FESTA MAJOR DE CALLÚS


Manresa, 19 juny 2008.

TEMA: FESTA MAJOR 2008.
Ara ja fa un any des que vaig entrar a formar part de l'equip de govern, i he pogut, gràcies a vosaltres, obrir nous camins per poder tirar endavant projectes que abans em mirava des d' una altra perspectiva. Com ja us anunciava en la passada publicació núm. 24 (octubre 2007), tenim ganes de canvis, canvis positius. Us animàvem i encara ho seguim fent, per tal que GAUDIU de les Festes de Callús: de qualsevol festa, festeta o festassa que s' organitzi.
I que això sigui possible, el passat mes de novembre vam iniciar el procés de, creació d' una nova comissió de festes. Vam començar reunint-nos el tercer dijous de cada mes i així fins aquest mes de maig. En aquestes trobades han assistit totes aquelles persones que han volgut, formin part o no de les entitats i associacions del poble. La primera tasca que ens vam proposar va ser el disseny de fa Festa Major d'enguany.
Possiblement quan rebreu el programa a casa, pensareu que no han variat gaires coses, potser pensareu que els actes i les activitats, espectacles i balls, exposicions i les xerrades programades per aquesta Festa Major, són les mateixes que cada any. Potser us vingui la idea al cap que per fer el mateix, no calia crear una comissió. Però deixeu-me anticipar al vostre pensament i explicar-vos la importància que té aquesta comissió. L'empenta i la il·lusió són dos aspectes que sempre m'agradaria tenir present quan penso en la vida cultural, lúdica i festiva de Callús. Per fer una cosa, s'han de tenir ganes i motivacions, aquests dos ingredients, a la comissió no els falta. Perquè tant se val que tinguem més o menys experiència, la qüestió important és que la comissió l'han format voluntàriament persones amb objectius, diversos, però amb el mateix denominador comú: mantenir vives les festes de Callús, en especial la festa Major.
Amb aquesta tasca, hem aconseguit avançar un pas endavant i no només trobar-nos per demanar els espectacles que volíem veure; sinó que ens hem reunit per treballar i dissenyar entre tots/es el programa d'actes.

Una de les coses que espero i, des de aquí demano, es voluntariat per tal que el treball que ha iniciat la comissió de festes no es perdí. Les persones que fins ara s' han esmerat a dissenyar el programa de la Festa Major que gaudirem durant els properes dies 27, 28, 29 i 30 de juny les trobarem a la Placa Major, al casal del poble, a la Placa la Pau, al Passeig, als carrers, darrera la barra del bar servint el sopar del dilluns, ballant el divendres, jugant el dissabte emocionant-se el diumenge, posant i traient taules, canviant les cadires de Lloc,... però recordeu que qualssevol persona hagi o no participat en la comissió, encara pot aportar el seu granet de sorra. Perquè encara que no us ho cregueu: la Festa Major es de tothom i per a tothom.

Enguany, veurem més moviment de gent, més persones, mes riures, més gresca i un gran sentiment de festa. I perquè això sigui possible, cal que entre tots penssem que Callús s'ha de vestir de Festa Major i això també es feina de tothom. Penjar les senyeres i l'escut de Callús als nostres balcons tenit les jardineres radiants de flors i de colors, i poder sentir que encara que estiguem en un carreró sense sortida, és Festa Major.

Deixeu-me que us recepti els ingredients per fer una lluida Festa Major: per començar a tastar la festa, el divendres tindrem el sopar peruà i dances i balls típics d'aquest país; el primer plat serà dissabte amb una xerrada a càrrec de L'Albert Fàbregas; una gimcana per la canalla; jocs lúdics a la Placa la Pau í més espectacle amb el tradicional partit solters vs casats; un concert de música i a preparar-nos per la salseta de la nit amb el correbars, i ball i més ball amb Son Dos i Mitjanit. El segon plat es servirà el diumenge, a partir del matí podrem veure una cercavila amb els geganters de Navàs i possiblement, alguna altra activitat espectacular. A la tarda, cap al teatre a veure “black comedy” i al vespre, més ball. Els postres arriben dilluns amb les ja tradicional sardanes, on esperem veure més balladors gràcies al taller de sardanes; tancarem la festa amb el sopar popular (amb un bon menú) per poder escoltar les millors havaneres.
Crec que amb aquests ingredients i posant-hi una mica de alegria i ganes de fer xerinola, aquest plat festiu queda molt ben amanit!



Jèssica;
Regidora de l' Àrea social,
ajuntament de Callús. Juny 2008.

ANAR A INICI

No hay comentarios: