AVUI ÉS CORPUS I A BERGA ÉS PATUM


La Patum, un sentiment heretat.
qui no ha sentit mai a parlar de la Patum?
La premsa, la radio, la televisió, cada any se'n fan ressó. La UNESCO la va declarar Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la I Humanitat I'any 2005.


Es una escenificació de teatre popular? Una representació de lluites medievals? La simbo­lització del bé contra el mal? O bé la celebra­ció del retorn de la primavera?
La Patum es tot aixó i molt mes. Es un tresor, un espectacle únic al món, es un signe d'identitat, l'herencia d'un patrimoni cultural que s'ha transmés de generació en generació al llarg dels segles.
Durant mes de 50 anys la patum infantil ha estat, es i será el reflex d'aquest sentiment heretat. La Patum Infantil s'ha convertit en una vertadera escola de patumaires on els mes petits poden viure i gauudir d'una Patum a mida, pero d'una Patum en tota regla. Molts nens comencen ja a exterioritzar aquest sentiment que porten a la sang, tot i que, de vegades, pel simple fet de viure-la i gaudir-ne, s'encomana. Val a dir doncs que ni tots els berguedans son patumaires ni tots els patu­maires son berguedans. El que es evident es que si no ho heu fet encara, gaudiu d'una Patum que, de ben segur, será una experién­cia que no us deixará indiferents.

No hay comentarios: