FESTA CASTELLERA A MANRESA AMB LA DESENA EDICIÓ DE COLLES DE L'EIX


Manresa, 2 agost 2008.

Manresa es convertira els dies 13 i 14 de setembre en la capital castellera omplint-se de color amb les camises de les colles participants a la desena trobada de colles de l'Eix.

La colla castellera Tirallongues de Manresa està ultimant els darrers detalls d'aquesta festa castellera.
Colles de l'Eix és una diada castellera que es ve fent des de 1999. Les colles que formen colles de l'Eix són: Tirallongues de Manresa- Sagals d'Osona- Marrecs de Salt i Castellers de Lleida. El nom de colles de l'Eix ve donat per ser aquestes quatre colles les més properes a la carretera C-25, coneguda com l'eix transversal, que enllaça les ciutats de Lleida i Girona passant per Manresa i Vic.
Colles de l' Eix és una diada rotativa, això vol dir que: Manresa, Vic, Salt i Lleida es tornen en l' organització de la diada fent-se un any a casa de cada una d'aquestes colles d'acord amb pactes establerts per elles mateixes. La primera edició de colles de l'Eix es va fer a Manresa, el 1999, per ser Tirallongues la primera de les colles de l'Eix que es va fundar. Enguany la desena edició també es farà Manresa organitzada per Tirallongues.

La dinàmica de colles de l'Eix és la següent: És una trobada de dos dies, dissabte i diumenge. El dissabte és destinat a l' oci amb competicions esportives, jocs per a la canalla, visites culturals guiades a la ciutat organitzadora per a les colles visitants i concerts a la nit per els més grans.
El diumenge és quan les quatre colles fan l' actuació castellera. El què dona el punt de color a aquesta diada és el castell final que clou l' actuació: un 4 de 7 de germanor en el què les quatre colles fan pinya juntes i cada una de les rengles del castell està formada per castellers de una mateixa colla, l' enxaneta és sempre de la colla organitzadora i l'acotxador/ra és de la colla que organitzara la propera edició.
La festa castellera acaba amb un dinar conjunt amb les quatre colles, els representants institucionals i amb els responsables de les empreses col·laboradores en l' organització de colles de l'Eix.
Ara, a un mes i mig d'aquesta diada ja es pot avançar que Tirallongues té el programa de activitats de la desena edició de colles de l'Eix pràcticament enllestit i en el seu moment es donara a conèixer.

1 comentario:

M.Carmeta dijo...

q wai!!
buenu ja ens hi deixarem caure!!!
i viem si poseu x aki el programa!!!



jejeje

salut i amunt!!