FESTA MAJOR A TIRALLONGUES

Manresa, 25 agost 2008.

S'apropa una de les diades importants del calendari de Tirallongues; la festa major de Manresa.
Festa major que conjuntament amb la festa de la llum al febrer, la fira de primavera al maig i la diada al novembre són les actuacions més importants de la colla. I és que Tirallongues ve participant des de sempre en la festa major de Manresa i no només amb l' actuació del diumenge. La participació de Tirallongues a la festa major, en llenguatge de avui dia, es pot dir que és GLOBAL. Tirallongues con a una dels entitats organitzadores de la festa major alternativa hi tindrà una barra de bar durant els dies que duri la festa. Això que costa poc de dir comporta molta feina, tant en organització com hores de treball darrera la barra. I es que quan el públic gaudeixi dels concerts una bona part de Tirallongues estaran a la festa, però pencant. Tirallongues tindrà també un punt de informació al Passeig de Pere III per assabentar a qui ho volguí de les activitats de la colla i de l'actuació de la festa major. Això vindria a ser la part extra castellera.
Preparar l'actuació de la festa major requereix ajustar moltes peces ja que no és només una actuació, és la de la festa major; això fa que s' intensifiquin els assajos passant de dos a tres setmanals. I és que és en les actuacions importants quan les pretensions castelleres són més agosarades i es juga més fort. Per la festa major de enguany la voluntat de la tècnica és fer una actuació superior a 4 de 7. Però el programa casteller de Tirallongues començara ja el divendres cap a mitja nit amb una actuació a l' alternativa per continuar el dissabte amb la participació en la cercavila i actuació final a la plaça Major un cop hagi acabat, igual que les altres entitats que hi participen.

HIMNE DE TIRALLONGUES

"I quan vegis passar un tirallonga
per la plaça de l'Ajuntament
el veuràs amb la camisa blava,
cintura enfaixada
com bon casteller.
Au vinga som-hi!!!
a fer castells...vinga enlairem-nos!!!
vinga enlairem-nos!!! i coronem!!!
Au vinga som-hi!!! a fer castells...vinga enlairem-nos!!!
vinga enlairem-nos!!! i coronem!!!
Tirallongues, oé!!!
Tirallongues, oé!!!
Tirallongues, oé!!!
Tirallongues... oé...
Tirallongues... oé...
Tirallongues... oé...
Tirallongues é oé!!!"


Castellers i castelleres de qualssevol lloc del mon si veniu a l' alternativa de Manresa PASSEU PER LA BARRA DE TIRALLONGUES!!!

ANAR A INICI

No hay comentarios: